(4 personer)
600 g sejfilé eller annan vit fisk

2 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg

1 dl ströbröd

1 dl riven parmesanost

smör till stekning

4 portioner gnocchi, brukar finnas bland den färska pastan

Basilikasås:
2 dl fiskbuljong

½ dl vitt vin

1 dl grädde

1 kruka basilika

salt och peppar

ev 1 tsk maizena

Beredning:

Börja med såsen. Häll buljong, vin och grädde i en ka­strull och låt koka i 7–8 min. Tillsätt ca 20 basilikablad och mixa såsen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Red med 1 tsk maizena utrört i lite vatten om du önskar en tjockare sås. Håll såsen varm. Skär fisken i 4 portionsbitar. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i parmesanost och ströbröd blandat. Stek fisken på medel­värme i en klick smör, 1–2 min på var sida. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar och servera med fisken och såsen.

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse