recept-Pasta-med-tomat-och-salsiccia

(4 personer)
400 g pasta

1/2 msk fänkålsfrön

3 salsiccia, italienska korvar

1 nypa chiliflakes

salt och peppar

100 g smör

200 g bladspenat

2 nävar hackade tomater

saft av 1/2 citron

1 dl ricotta, italiensk färskost

Beredning: Koka pastan enligt paketets anvisningar. Rosta under tiden fänkålsfröna i torr stekpanna i några minuter. Ställ åt sidan.

Skär korven i bitar och stek den i en skvätt olivolja tills den har fin färg och är genomstekt. Krydda med chiliflakes, rostade fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg ner smöret i pannan stek så att korven bryns. Tillsätt spenat och tomater och fräs i ytterligare någon minut. Pressa över citron och fräs i ytterligare någon minut.

Blanda korv- och grönsaksröran med den kokta pastan och klicka över ricotta. ­Servera genast.

Av CAROLINE DAFGÅRD

Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL