PIZZA PÅ GRILLEN

PIZZA PÅ GRILLEN

(4 personer)

1 sats pizzadeg, se recept här »

Pålägg:
200 g halloumi, i skivor

2 auberginer, i skivor

Spenatsallad:
1 vitlöksklyfta

4 salladslökar

3 sardeller

150 g babyspenat

1 msk kallpressad olivolja

rivet skal och saft av 1/2 citron

salt och peppar

Till servering:
färskriven parmesan

olivolja

Beredning: Tänd grillen. Placera degbullarna på en mjölad bänk och kavla ut dem, 5–6 mm tjocka. Skiva halloumin samt skiva auberginerna.

Placera pizzorna på grillen och grilla i 2–3 min under lock. Vänd pizzan och grilla andra sidan i 2 min. Obs! Håll koll så att degen inte bränns vid. Ta upp och grilla sedan halloumi och aubergine. Salta och peppra auberginen.

Skala och riv ner vitlöken i en skål. Skiva löken tunt och hacka sardel­lerna. Blanda alla ingredienserna till ­salladen i vitlöksskålen. Smaka av.

Börja med att lägga några skivor halloumi på den grillade pizzan. Fördela aubergine och sallad över. Strö på parmesan och ringla över lite olivolja.

Av MIKI CUTIC

Foto HELÉNE LINSJÖ