Rabarber- & chilichutney

Rabarber- & chilichutney

(2 små burkar)
800 g rabarber
8 cm ingefära, finhackad
1/2–1 chili, finhackad
4 schalottenlökar, finhackade
4 stora fina dadlar, urkärnade
och finhackade
1 dl brun farin
1/2 dl rödvinsvinäger
Beredning: Sätt en tjockbottnad ­ka­st­rull på medelvärme och värm ingefära, chili, lök och dadlar tillsammans med brun farin och vinäger. Rör ofta så att det inte bränns vid.

Tillsätt 3/4 av rabarbern och låt stå och puttra i ca 15 min eller tills rabarbern är näst intill sönderkokt. Tillsätt då resterande rabarber och låt puttra i ytter­ligare några minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar. Förvara kallt. Chutneyn håller någon vecka i kylen.

Av CAROLINE DAFGÅRD

Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL