(4 personer)
2 rabarberstjälkar
1 dl strösocker
2 dl vatten

Botten:
100 g mandelmassa
1 äggvita

Skumtopp:
2 äggvitor
¾ dl strösocker
½ tsk ättiksprit

Beredning:

Börja med bottnen. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda väl med mandelmassan. Häll smeten i en teflonbelagd stekpanna och grädda i 175° varm ugn i 20 min. Låt svalna. Skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Koka upp socker och vatten, lägg i rabarbern och koka i 2 min. Dra bort från värmen, låt svalna. Vispa äggvitan till skumtoppen med socker och ättiksprit till ett hårt skum, ca 10 min. Skär mandelbottnen i ca 8×8 cm stora bitar. Fiska upp rabarberbitarna och fördela på mandelbottnarna. Spritsa eller klicka skumtoppen över. Om man vill ge äggvitan lite färg kan man ta hjälp av en gasolbrännare, men det behövs inte.

Mer läsning

Femina