Rabarberpaj

Rabarberpaj

Servera dina gäster en god rabarberpaj

(4 personer)
Deg:
100 g smör

1/2 dl strösocker

11/2 dl vetemjöl

11/2 dl havregryn

Fyllning:
400 g späda rabarber

1/2 liter jordgubbar

1 tsk riven färsk ingefära

1 tsk rivet citronskal

11/2 dl strösocker

11/2 msk potatismjöl

Till servering:

lättvispad grädde eller vaniljglass, gärna italiensk

Beredning: Nyp ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.

Dra skalet av rabarbern och skär rabarber och snoppade jordgubbar i mindre bitar. Blanda bitarna med ingefära, citronskal och socker i en bunke och fördela blandningen i en pajform. Pudra över potatismjölet och fördela smuldegen över. Ställ in i 225° varm ugn och baka i ca 20 min.

Låt pajen svalna något och servera med lättvispad grädde eller en kula italiensk vaniljglass.

Mer läsning

Femina