Clafoutis recept

CLAFOUTIS MED HALLON

(4–6 personer)

100 g vetemjöl (1²/³ dl)

1 tsk bakpulver

1 msk strösocker

3 dl mjölk

3 ägg

1 vaniljstång, korn och det urskrapade

1 knivsudd salt

150–200 g hallon

TILL GARNERING:

2 msk florsocker

BEREDNING:

1. Vispa samman alla ingredienserna utom hallonen till en slät smet. Låt stå och vila i ca 30 min i kylskåpet.

2. Värm under tiden ugnen till 190°.

3. Fördela hälften av smeten i en smord bakform, ca 25 cm i Ø. Ställ in i den varma ugnen och grädda i 10 min. Ta ut kakan och fördela hallonen över. Fördela resten av smeten över och ställ in i ugnen igen. Grädda i ytterligare 20–25 min eller tills kakan har fin färg. Låt svalna. Sikta florsocker över före serveringen.

Fler goda desserter:

5 ljuvliga efterrätter med choklad

3 efterrätter som inte kräver ugn

Dessertmästarens nöt- och fruktbar

Sommarens godaste desserter