Dessa små ljuvliga godisbitar ska förvaras kallt.

DADELKAKOR

(8–10 st)

25 pekannötter

150 g dadlar

1 nypa salt

1 tsk vaniljextrakt

100 g mörk choklad, 70 %

TILL GARNERING:

torkade ätbara blommor

BEREDNING:

1. Grovhacka nötterna och rosta dem spröda i torr panna. Häll över på en tallrik och låt svalna helt. Grovhacka nötterna.

2. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med salt och vaniljextrakt i mixer. Blanda ner nötterna.

3. Låt dadelmassan vila i kylen i 1 tim.

4. Hacka chokladen grovt och smält sedan 2/3 av den över vattenbad. Vänd ner den sista 1/3 av chokladen och rör tills allt har smält.

5. Forma dadelmassan till små avlånga ”kakor” och doppa dem i den smälta chokladen. Lägg upp efterhand på bakplåtspapper och strö över lite ­torkade blomblad.

RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS

Läs även:
9 recept på goda kladdkakor

Lyxig smoothie bowl med choklad och salta jordnötter