FETTUCCINE PUTTANESCA

40 min

(4 personer)

ca 400 g fettuccine eller annan lång pasta

1/2 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd chili, urkärnad

2–3 msk olivolja

10–15 svarta oliver

2 msk kapris

6–8 rullade sardellfiléer

1 msk torkad oregano

400 g körsbärstomater (från burk)

salt och peppar

TILL GARNERING:

hackad persilja

rivet citronskal

BEREDNING:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin.

2. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, oliver, kapris och sardeller under omrörning i några minuter. Tillsätt oregano och tomater. Låt småputtra i 15–20 min. Späd med lite vatten om det börjar koka torrt i pannan. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt paketets anvisningar. Servera tillsammans med puttanescan och toppa med hackad persilja och lite rivet citronskal på toppen.

RECEPT: JANERIK HAGBOHM

FOTO: PETER KAM

Läs även: Recept: Pasta Carbonara