Så bakar du en frasig marängtårta

  • AvJulie Hey
  • FotografBetina Hastoft
frasig marängtårta recept
En frasig marängtårta passar utmärkt till buffén och när du har bjudit in många. Testa det här receptet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Brand logo
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Frasig marängtårta

10 bitar

frasig marängtårta recept

6 äggvitor

1 tsk vitvinsvinäger

300 g strösocker, ca 3 dl

50 g hasselnötter

50 g mörk choklad

Garnering

50 g hasselnötter

50 g mörk choklad

1 liter vispgrädde

ca 1 msk vaniljsocker

1 kg färska bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt vinäger och socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills marängsmeten styvnat.

2. Hacka nötter och choklad och vänd ner i smeten. Klicka och bred ut marängsmeten på en plåt med ­bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 1 ½ ­timme. Stäng av ugnsvärmen och låt marängen torka i eftervärmen, i 4–6 timmar.

3. Garnering: Lägg marängbottnen på ett fat. Hacka nötter och choklad. Vispa grädden och smaksätt med vanilj. Klicka ut grädden på marängen, fördela bären ovanpå och strö på nötter och choklad. Servera direkt så marängen inte förlorar sin frasighet.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!