KYCKLINGLÅR

I SENAPSSKY

(4 personer)

45 MIN

INGREDIENSER:

700 g kycklinglår

salt och peppar

rapsolja till stekning

100 g stekfläsk

6 schalottenlökar

2 morötter

4 vitlöksklyftor

några kvistar färsk timjan

2 msk dijonsenap

2 dl vitt vin

3 dl kycklingbuljong

1 dl grädde

BEREDNING:

1. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om. Hetta upp rapsolja i en stekpanna med höga kanter och bryn kycklingen så den får fin färg runt om.

2. Skär stekfläsket i bitar. Skala schalottenlöken och dela den på längden. Skala morötterna och skär i stavar. Skala och skiva vitlöken.

3. Lägg ner fläsket bland kycklingen och fortsätt steka. Vänd sedan ner grönsakerna och fräs i några minuter.

4. Rör ner timjan, senap, vin, buljong och grädde. Låt grytan småputtra under lock i ca 30 min. Servera.

Tips! Servera

tillsammans med kokt

potatis, gärna

pressad.