Lattlagad-kycklingtoast

LÄTTLAGAD KYCKLINGTOAST

35 minuter

(4 personer)

4 kycklingfiléer à ca 150 g

salt och grovmald svartpeppar

1/2 dl olivolja

4 skivor gott surdegsbröd

1 pkt bacon

ca 20 g rucolasallad

75 g mjuk getost

2 avokador, i skivor

DRESSING:

1 äggula

2 tsk dijonsenap

1 dl rapsolja

1 msk japansk soja

PICKLAD RÖDLÖK:

5–6 små rödlökar

1/2 dl ättiksprit

1 dl strösocker

11/2 dl vatten

BEREDNING:

1. Börja med att pickla löken: Skala löken och dela i halvor. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull så att sockret löser sig. Dra bort från värmen och lägg i löken.

2. Dela kycklingfiléerna i 3 delar vardera och banka ut dem mellan två plastpåsar till ca 7 mm tjocklek. Krydda med salt och peppar.

3. Dressing: Rör äggulan med senapen i en liten bunke. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Smaka av med soja samt aningen salt och peppar.

4. Ringla olivolja över brödskivorna och stek eller grilla dem gyllenbruna.

5. Knaperstek baconet.

6. Stek eller grilla kycklingen tills den har fin färg på båda sidor.

7. Varva rucola, getost och avokado med kycklingskivorna och dressingen på brödskivorna. Toppa med löken. Servera genast!

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Detta recept publicerades först i Femina nr 06/2018. 

Läs även:

Recept: Hemgjord pasta – så gör du!

Grön pizza med sparris, broccoli & rucola

Recept: Kycklingfilé med vitlök och oliver