Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept: Lättlagad vegetarisk nudelsoppa

17 maj, 2018 
AvIda Gustafsson
Att laga varm vegetarisk mat brukar ta sin lilla tid. Den här ramen går förhållandevis snabbt att göra och är ljuvligt god. Pröva.
Annons

VEGETARISK NUDELSOPPA MED JAPANSKA SMAKER

35 MIN

(4 personer)

150 g shiitakesvamp

6 salladslökar

6 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära, tumstor

2 msk rapsolja

2 msk sesamolja

8 dl grönsaksbuljong

100 g nudlar

2 små pak choi

125 g haricots verts

65 g färsk spenat

salt och peppar

5 dl färska böngroddar

2 löskokta ägg

2–3 msk rostade sesamfrön

BEREDNING:

1. Skär svampen i kvartar, salladslöken fint, vitlöken i tunna skivor och den skalade ingefäran i tunna strimlor.

2. Hetta upp oljorna i en kastrull och fräs grönsakerna lite lätt. Häll på buljongen och låt småputtra i ca 10 min.

3. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar.

4. Dela pak choi på längden och lägg ner i grytan tillsammans med haricots verts och spenat. Låt koka i ca 4 min. Smaka av med salt och peppar.

5. Fördela de kokta nudlarna i fyra varma serveringsskålar. Fördela sedan soppan i skålarna tillsammans med böngroddar och ägghalvor. Strö rikligt med rostade sesamfrön över. Servera genast.

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 04/2018. 

Läs även:

8 nyttiga matlådor för dig som inte vill äta sallad

Annons