VEGETARISK NUDELSOPPA MED JAPANSKA SMAKER

35 MIN

(4 personer)

150 g shiitakesvamp

6 salladslökar

6 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära, tumstor

2 msk rapsolja

2 msk sesamolja

8 dl grönsaksbuljong

100 g nudlar

2 små pak choi

125 g haricots verts

65 g färsk spenat

salt och peppar

5 dl färska böngroddar

2 löskokta ägg

2–3 msk rostade sesamfrön

BEREDNING:

1. Skär svampen i kvartar, salladslöken fint, vitlöken i tunna skivor och den skalade ingefäran i tunna strimlor.

2. Hetta upp oljorna i en kastrull och fräs grönsakerna lite lätt. Häll på buljongen och låt småputtra i ca 10 min.

3. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar.

4. Dela pak choi på längden och lägg ner i grytan tillsammans med haricots verts och spenat. Låt koka i ca 4 min. Smaka av med salt och peppar.

5. Fördela de kokta nudlarna i fyra varma serveringsskålar. Fördela sedan soppan i skålarna tillsammans med böngroddar och ägghalvor. Strö rikligt med rostade sesamfrön över. Servera genast.

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 04/2018. 

Läs även:

Vegetarisk plockmat med asiatiska influenser för stora och små

8 nyttiga matlådor för dig som inte vill äta sallad