Recept: Nyttiga chokladtryfflar med avokado
11 mar, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Perfekt lördagsgodis! Dessa tryfflar är inte bara underbart goda och så enkla att göra utan även sockerfria, helt veganska och gjorda med nyttiga fetter!
Annons
Ingredienser
• 2 skalade avokado
• 3,5 dl chokladnibs
• 1 tsk vaniljextrakt
• 1 krm havssalt
• Drygt 1 dl kokosflingor
Gör såhär:
1. Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet. (Släng inte avokadokärnan! Här kan du läsa varför och vad du kan använda den till.)
2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
3. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten.
4. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna. Förvara i kylen.
Annons