fyllda tomater
fyllda tomater

Fyllda tomater är riktigt gott och passar utmärkt som en frestande förrätt.

(8 bufféportioner)
ca 500 g körsbärstomater

150 g philadelphiaost

1 vitlöksklyfta, pressad

3 msk repad färsk timjan

1/2 krm chiliflakes

flingsalt

Marinad:
rosmarinkvistar

4 lagerblad

10 svartpepparkorn

ca 5 dl olivolja

Beredning: Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innanmätet med en liten kniv. Ställ dem uppochner på hushållspapper och låt rinna av.

Blanda ost, vitlök, timjan, chili och salt. Fyll tomaterna med röran. Varva tomater, rosmarinkvistar, lagerblad och pepparkorn i en väl rengjord glasburk. Häll på oljan, den ska täcka.

Tomaterna håller i upp till en vecka i kylen.

Tips! Ta fram burken i god tid före serveringen eftersom olivoljan blir grumlig av kyla.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT