solgul tomatsoppa
solgul tomatsoppa

Gott, nyttigt, enkelt att laga.

1/2 gurka

1 gul paprika

ca 600 g gula tomater

1 liten gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

1 skiva dagsgammalt vitt bröd

3 msk äppelcidervinäger

1 msk olivolja

6–7 dl vatten

4 msk grönsaksfond

flingsalt

tabasco

Till servering:
selleristjälkar

olivolja

pumpakärnor

Beredning: Skala gurkan. Skär gurka, paprika, tomater, lök och vitlök i bitar och mixa till fint hack i matberedaren. Tillsätt brödet i bitar, vinäger, olja, vatten och fond. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i soppan. Låt smakerna mogna i kylen.

Häll upp i glas och stick ner små selleristjälkar, ringla lite god olivolja över och toppa med några pumpakärnor.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT