Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept på valnötsgrissini

11 jun, 2013 
AvFemina
valnötsgrissini
Annons
valnötsgrissini
Gott som drinktilltugg eller plockmat.

(16 st)
25 g jäst

2 dl kallt vatten

2 msk olivolja

1 tsk honung

1 tsk flingsalt

2 msk hackad färsk rosmarin

2 dl grovhackade valnötter

2 dl fint rågmjöl

21/2–3 dl vetemjöl

Beredning: Smula jästen i en bunke och rör ut den i det kalla vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, rosmarin, nötter och mjölsorterna. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.

Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar. Rulla till fingertjocka längder, ca 20 cm långa. Lägg dem på bakpappersklädda skärbrädor och frys in. Lägg över grissinin i påsar när de fryst.

Före serveringen: Lägg grissinin på bakpappersklädda plåtar. Ställ in dem mitt i 225° varm ugn och grädda i 12–14 min. Servera grissinin nygräddade.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons