sesamkyckling

SALLAD MED SESAMSTEKTA KYCKLINGLÅR

(4 personer)

4 hela kycklinglår (både över- och underdel)

olivolja

salt och peppar

MARINAD:

1 vitlöksklyfta, pressad

3 msk olivolja

2 msk sesamfrön

1 msk mald spiskummin

SALLAD:

1 aubergine

1 zucchini

4 morötter

1 spetskål

2 mogna avokador

YOGHURTDRESSING:

2 dl naturell yoghurt

1 msk tahini (sesampasta)

saft av 1 citron

3 msk olivolja

BEREDNING:

1. Rör samman ingredienserna till marinaden. Salta och peppra.

2. Knåda in marinaden i kycklinglåren runtom. Låt ligga och marinera i kylen i 30 min.

3. Värm ugnen till 200°.

4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Ställ in i den varma ugnen och stek tills de är klara, 35–40 min. Köttsaften ska vara klar, ej rosa.

5. Skölj och ansa grönsakerna. Skär auberginen i tunna skivor på längden. Stek dem i lite olja, gärna i grillpanna, 2–3 min på varje sida. Skär zucchini och morötter i supertunna skivor på längden, gärna med potatisskalare. Grovhacka spetskålen. Skär skalad och urkärnad avokado i tunna skivor. Blanda alla grönsakerna i en skål. Ringla över 3 msk olivolja och vänd runt. Salta och peppra.

6. Rör samman yoghurt med sesampasta, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till kycklingen och grönsakerna.

RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 08/2018.