smorrebrod

SMÅ SMØRREBRØD

(4 personer)

½ grov baguette

2 hårdkokta ägg

2 gröna sparrisar

½ rödlök

100 g handskalade räkor

1 msk färsk körvel

150 g rökt lax

25 g crème fraiche

25 g rom, gärna av lax

½ kruka färsk dill eller oxalis

CITRONMAJONNÄS:

rivet skal av ½ citron, ekologisk

25 g god majonnäs

salt och peppar

BEREDNING:

1. Börja med att blanda majonnäs med rivet citronskal. Låt stå en stund och smaka sedan av med salt och peppar.

2. Skär brödet i skivor, så att det blir minst 2 skivor per person. Rosta bröden lätt.

3. Skala och skiva äggen. Skölj sparrisen och bryt av och kasta bort den nedre, grova delen. Riv sparrisen i tunna remsor, ev på mandolin eller med osthyveln. Skala löken och skär den i tunna ringar.

4. Toppa hälften av bröden med ägg, citronmajonnäs, räkor, sparrisremsor och körvel. Toppa resterande bröd med lax, crème fraiche, rom, rödlök och oxalis eller dill. Lunchen är klar, servera!

 

Fler goda recept:

Sommarsallad med jordgubbar och halloumi

Grilla vego i sommar!

Auberginegratäng med tomat och fetaost

 

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS