TACOS MED PULLED CHICKEN

(4 personer)

4 kycklingfiléer

1/2 dl kryddig salsa,

t ex färdig taco-dipp

2 msk brun farin

TILL SERVERING:

1 isbergssallad

1 mogen avokado

8 små tomater

1 rödlök

8 små majstortillor

1 knippe koriander

kryddig salsa eller

barbequesauce

ev crème fraiche

BEREDNING:

1. Värm ugnen till 225°.

2. Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i ca 20 min.

3. Dela/riv köttet i mindre bitar, blanda med salsa och brun farin och lägg det i en ugnsfast form. Ställ in i den varma ugnen och tillaga i 15 min så att köttet blir lätt karamelliserat.

4. Skölj salladen och dela den i blad. Skiva skalad och urkärnad avokado. Kvarta tomterna.

5. Värm bröden i ugnen eller i torr panna. Vik bröden på mitten och fyll upp med salladsblad, avokado, tomater, lök och kyckling. Toppa med korianderblad, salsa eller barbequesås och ev en klick crème fraiche. Servera.

 

AV SANNA KEKÄLÄINEN

FOTO KIRSI-MARJA SAVOLA