RECEPT

(4 personer)

ca 700 g torskrygg

400 g svartkål

1 msk smör

3 dl hönsbuljong

2 dl grädde

salt och peppar

1 dl sötmandel

TILL SERVERING:

parmesanost

nykokt potatis

BEREDNING:

1. Skär bort mittsträngen på kålen och skär resten i mindre bitar. Fräs kålhacket lätt i en klick smör under omrörning. Häll på buljong och grädde. Låt småkoka så att såsen tjocknar något, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär mandeln tunt och rosta den i torr panna.

3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i fisken, dra bort från värmen precis när vattnet börjar koka igen. Lägg på ett lock, låt stå och dra i ca 10 min.

4. Servera fisken tillsammans med kålen och rostad mandel. Lite hyvlad parmesanost och kokt potatis är gott till.

Här hittar du fler goda fiskrecept:

Lax i ugn med sweet chili

Torskrygg med vinkokta grönsaker

Stekt fisk med bondbönor