Rätten passar utmärkt året om, speciellt om man varierar några av ingredienserna något. På sommaren kan man ta 3 stjälkar blekselleri istället för rotselleri och byta serveringstillbehören mot salladsblad, färsk koriander och salladslök.

GRÖN

BÖNWRAP

(4 personer)

1 mindre rotselleri

2 gula lökar

olja till stekning

1 tsk stötta korianderfrön

1 tsk malen spiskummin

salt och svartpeppar

3 msk tomatpuré

400 g kokta svarta bönor

400 g kokta blandade bönor

Till servering:

blad av en liten rödkål eller savojkål

torkade gojibär

ärtskott

krasse

Beredning:

1. Skala rotselleri och lök. Skär sellerin i tärningar. Strimla löken.
2. Fräs lök och selleri i olja tills sellerin börjar mjukna och löken får fin färg. Tillsätt kryddorna och stek i ytterligare någon minut. Tillsätt tomatpurén och stek ett par minuter. Tillsätt bönorna, blanda och låt allt bli varmt.
3. Fördela blandningen i tunnbröd alt i ett kål- eller salladsblad. Vik ihop och njut som wrap.

Läs även:

Forskare: Därför tycker många att koriander smakar illa

Recept: Krispig och god granola

Recept: Ugnsbakad ost med tomatsås