Instahälsa_Maria och Marina_Kladdkaka

Raw kladdkaka med cashewgrädde

(16 bitar)

BOTTEN

3 dl hasselnötter

3 msk kakao

15 medjooldadlar

2 tsk kvalitetssalt

1 tsk vaniljpulver

FYLLNING

2 dl kakaomassa (alt 2 dl kakao + 1 dl kakaosmör)

3 dl cashewnötter

1 ½ dl agavesirap

½ dl vatten

1 tsk vaniljpulver

2 tsk kvalitessalt

1 dl kallpressad kokosolja

CASHEWGRÄDDE

2 dl cashewnötter

½ dl vatten

1 tsk vaniljpulver

3 msk agavesirap

2 msk kallpressad kokosolja

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en springform.

Smält kakaomassan i ett vattenbad på svag värme och låt den svalna. Mixa nötterna, agave och vatten i en höghastighetsmixer tills det blir en jämn smet. Mixa i vanilj, salt, kakaomassa och kokosolja. Bred ut fyllningen i formen med en slickepott.

Kör alla ingredienser till cashewgrädden till en jämn smet i höghastighetsmixern och spritsa över kakan. Ställ in i frysen.

***

Receptet kommer från boken Raw Fika av Marina Asplund och Maria Carlsson (Bonnier Fakta)

Mer om raw fika-profilerna Marina Asplund och Maria Carlsson läser du i nya numret av FEMINA, nr 9 – i butik den 18 augusti!

Instahälsa_Maria och Marina_Bok1