Tid: 40 min
Antal portioner: 4

Du behöver:

Rödbetsbiffar
2 rödbetor, skalade och grovrivna

2 dl quinoa, kokt

1 knippe salladslök, finstrimlad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 dl pankoströbröd

1 ägg

150 g fetaost, grovriven

2 tsk malen spiskummin

1 tsk salt

Nymalen svartpeppar

Pankoströbröd till panering

Olja till stekning

Rotfruktsflarn
100 g sötpotatis, rödbeta, palsternacka eller morot, skalad och tunnskivad, gärna med mandolin

Olivolja

Flingsalt

Färsk rosmarin, finhackad

Tillbehör

Skivad avokado, väl mogen

Picklad rödlök

Srirachamajonnäs

Mâchesallad, babyspenat eller grovhackad bladpersilja

Hamburgerbröd

Gör så här:

Rödbetsbiffar:

Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Forma till 4 biffar och vänd dem i pankoströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna några minuter per sida tills de blivit krispiga.

Rotfruktsflarn:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skivad rotfrukt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flingsalt.

Rosta mitt i ugnen i 20–25 min, eller tills rotfrukterna är krispiga i kanterna (tiden beror på rotfruktens tjocklek). Stäng av ugnen och öppna luckan. Låt chipsen ligga kvar i eftervärme i cirka 15 min.

Låt svalna på ett hushållspapper och strö på lite flingsalt och färsk rosmarin.

Receptet är från Frida Duells bok ”Mat, myt, vetenskap: Läkarens recept” som lanseras den 22 augusti.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.