Rostbiff med ­kanondressing

Rostbiff med ­kanondressing

(4 personer)
ca 400 g rostbiff eller oxfilé

salt och peppar

smör till stekning

Dressing:
1 dl hoisinsås, finns i hyllan med asiatiska livsmedel

2 msk japansk soja

2 msk balsamvinäger

1 liten pressad vitlöksklyfta

2 msk finhackad persilja

2 msk kapris

Till garnering:

stor kapris

Beredning: Salta och peppra köttet och bryn det runtom i en klick smör. Ställ in i 125° varm ugn och efterstek tills innertemperaturen visar 58–59°. Ta ut och låt vila i ca 15 min och ställ sedan in köttet i kylen. Låt stå 2–3 tim. Blanda ingredienserna till dressingen. Skiva köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat. Ringla dressingen över och garnera med stor kapris. Gott som munsbitar men också till en skiva rostat bröd.

Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.