• 20 bitar

ANNONS: Rulltårtan blir ännu enklare att baka med en bakmatta! Se video nedan och köp den smarta bakmattan här.

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ dl mjölk

Fyllning

5 msk lemon curd

5 msk hallonsylt

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med smort bakpapper eller en silikonbakmatta.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det försiktigt tillsammans med mjölken.
3. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
4. Strö över lite socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan neråt. Dra bort papperet från kakan. Bre först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.
5. Skär i breda skivor och lägg på ett fat.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också: Lyckas med rulltårtan – 6 tips för ett perfekt resultat