Irish coffee är en given favorit under höst- och vinterhalvåret. Sommartid känns den varma drycken dock inte lika självklar.

Men misströsta inte. Genom att ändra temperaturen på din irish coffee kan du njuta av din favoritcocktail även under årets hetaste dagar.

Svalkande irish coffee-glass

Receptet är för 10 glassar

Ingredienser

Gräddlagret:

2,5 dl vispgrädde

4 msk socker

1 vaniljstång

Kaffelagret:

4,5 dl bryggt, kallt kaffe

2,5 dl socker

Baileyslagret:

2,5 dl vispgrädde

2-3 msk Baileys

+ glassformar

Gör så här:

Gräddlagret:

Blanda vispgrädde och socker tills sockret löst sig. Skär och skrapa ur vaniljstången. Om du har tid, låt gärna stången ligga och dra i gräddblandningen i någon timme.

Lyft ur den tomma vaniljstången och fördela blandningen i glassformarna. Frys i 2-4 timmar eller tills det stelnat. Vänta med att sätta i glasspinnarna.

Kaffelagret:

Rör samman kaffe och socker tills sockret är upplöst. Ta formarna ur frysen och häll ett tunt lager av kaffeblandningen på den frysta gräddblandningen. Sätt i glasspinnarna och lägg in i frysen i 2-4 timmar.

Baileyslagret:

Under tiden som glassarna är i frysen, blanda resten av kaffebladningen med vispgrädden och Baileys. När glassen i frysen stelnat fyller du upp glassformarna med Baileyslagret. Frys i ytterligare 2-4 timmar, sedan är irish coffee-glassen färdig att avnjutas.

Foto: Feast and west

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om multihackaren här och få ett fint erbjudande på en egen!