Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Satsa på brunch i helgen – 4 recept ur Pom & Flora kokbok

22 jan, 2018 
AvRebecca Wictor
Älskar du att äta frukost? I så fall ska du definitivt satsa på denna kokboken där grundarna bakom populära Pom & Flora delar med sig av sina bästa frukostrecept.
Annons

Grundarna bakom Stockholms trendigaste frukosthak Pom & Flora har samlat sina recept i en bok för alla frukostälskare. Efter att ha läst ”Frukost hela dagen” (NoK) känner vi spontant att det kan bli frukost även till lunch, middag och mellanmål redan nu till helgen.

1. Banana split

”Den klassiska desserten men som frukostmat. Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person per år.”

2. Rågbröd med fetaostkräm, avokado & dukkah

”Fetaost och dukkah är förmodligen vår favvokombo på macka.”

1 avokado, skivad

2 skivor rågbröd

3–4 tsk dukkah*

olivolja
Fetaostcrème

100 g fetaost, smulad

1 dl grekisk eller

turkisk yoghurt, 10 %

Annons

nymald svartpeppar

Fetaostkräm

Lägg alla ingredienser i en bunke, mixa med stavmixer. Smaka av med peppar.

Bred 1 rågad msk fetaostkräm på ett rågbröd. Lägg över avokado. Toppa med dukkah och ringla över olivolja. Servera med ruccola.

*en kryddblandning med nötter och kryddor. 

3. Chiapudding ”overnight” oats

”Förbered dagen innan så har du frukosten klar när du vaknar.”

4. Glutenfritt bananbröd

”I australiska recept används ofta grekisk yoghurt som bas när man bakar sött bröd. Det här receptet är från början en citronkaka som vi gjort om; vi behöll citronen och la till mosad banan och bytte ut bovetemjölet mot kokosmjöl. Citron och kokos är en bra kombination.”

3 ägg

420 g naturell yoghurt, 10 %

1 1⁄4 dl olivolja

130 g strösocker

1⁄2 vaniljstång, fröna

1 citron, finrivet skal

3 + 1 bananer

120 g kokosmjöl

180 g mandelmjöl

3 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Blanda ägg, yoghurt, olivolja, socker, vaniljfrön och citronskal i en bunke.
Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön, blanda väl. Smörj en limpform och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka mitt i ugnen cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan så att den är färdigbakad innan du tar ut den.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons