fem0906-105-_AG106-FREDAG

Fungerar perfekt som en hel rätt, men självklart kan man komplettera med en grillad bit kött eller fisk.

(4 personer)
4 rödbetor (medelstora)
1 knippa grön sparris
1 dl rostade pinjenötter
1 paket bacon
1/2 litet huvud kinakål
2 morötter
1 litet fänkålshuvud
1 rödlök
1 knippa rädisor
1 ask minitomater
40 g färsk minispenat
40 g rucolasallad
100 g parmesanost

Dressing:
2 dl crème fraiche
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Beredning:

Koka rödbetorna mjuka. Låt kallna och dra av skalet. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 min. Dela rödbetor och sparris i bitar. Rosta pinjenötterna och knaperstek baconet. Strimla salladen tunt och lägg upp på fat. Ansa och skär morötter, fänkål, lök och rädisor lövtunt. Dela tomaterna på mitten. Varva alla grönsakerna ovanpå salladen. Toppa med bacon, pinjenötter och hyvlad parmesanost. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen alt servera i en skål bredvid.