Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sparris med ört- och citronaioli

03 jun, 2014 
AvDiana Dontsova
Annons
398-2
446 (1)
361
sparris 1
Annons
sparris2

Recept, foto och styling: Diana Dontsova,

bydiadonna.com

 

Sparris! God oavsett om den är är grillad, rostad eller kokt. Jag valde att steka den och servera med en aioli smaksatt med örter, vitlök och rivet citronskal. Sparris är en enkel förrätt eller ett perfekt tillbehör till sommarens grill. Vi var rejält sugna på sparris här hemma och åt den faktiskt som en huvudrätt. Kombinationen sparris och citron är en smakhöjdare och som extra crunch, rostade jag pumpafrön. Tänk på att alla ingredienser till en aioli bör ha samma temperatur för att den inte ska skära sig. Låt äggen stå framme ett tag för att säkrare lyckas. När jag inte hinner göra aioli bryner jag lite smör istället. Gott det med.

Annons

Nu hoppas vi på en solig tisdag!

/Diana

 

Sparris med ört- och citronaioli

2 äggulor

ca 2 dl rapsolja

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk dijonsenap

Rivet citronskal

Persilja

Timjan

Salt

Peppar

Sparris

Smör

Pumpafrön

Citron

Använd en stavmixer och mixa äggulor med dijon, vitlök, och örter. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle samtidigt som du mixar. Fortsätt tills du fått den konsistens du föredrar. Avsluta med att blanda i rivet citronskal, salt och peppar. Vill du ha synliga örter hacka ner lite i efterhand. Smaka av och ställ kallt.

Stek sparrisen i smör, räcker med någon minut. Rosta pumpafrön i en torr panna. Servera aiolin på eller i en liten skål bredvid. Dekorera med citronskiva, hyvlad rå sparris, citronskal och persilja. Njut!

Annons