Sparrisrösti med gravad lax

(4 personer)
5 tjocka, vita sparrisar
5 gröna sparrisar
2 stora potatisar av fast sort (ca 400 g)
2–3 msk maizena
salt och peppar
2 msk senap
1 burk crème fraiche
2 msk honung
100 g smör
½ knippa dill
250 g gravad lax

Beredning:

Skölj sparrisen, skär bort träiga ändar. Skala den vita sparrisen och ev den nedre delen av den gröna. Skala potatisen. Strimla sparris och potatis grovt. Vänd strimlorna i maizenan. Salta och peppra.

Blanda senap, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Hetta upp smöret i en stor stekpanna, gärna av teflontyp. Fördela röstismeten till fyra rundlar och stek dem gyllene på båda sidor. Strö dill över. Lägg upp på tallrikar och toppa med laxen. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över. Servera tillsammans med såsen.

Mest läst