MAKARONILÅDA MED ­GETOST OCH SQUASH
MAKARONILÅDA MED ­GETOST OCH SQUASH

MAKARONILÅDA MED ­GETOST OCH SQUASH

(4 personer)
2 squasher, ca 800 g
flingsalt
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 msk hackad färsk timjan
nymalen peppar
ca 350 g makaroner
Getostsås:
50 g smör
2 msk mjöl
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
250–300 g getost

Beredning: Riv squashen grovt och blanda rivet med lite salt i en sil. Låt rinna av i ca 20 min och pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt. Hacka vitlöken. Fräs squash och vitlök i olivolja. Blanda i timjan och krydda med peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av. Smält smöret till såsen. Rör ner mjölet, späd med grädde och mjölk. Låt sjuda i ca 5 min. Blanda i citronskal och smula ner det mesta av osten. Smaka av med salt och peppar. Varva makaroner, squash och sås i en smord ugnsfast form. Avsluta med ett lager squash och smula över resten av osten. Gratinera mitt i 225° varm ugn i ca 20 min.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

MISSA INTE ATT LAGA:
Pasta med squash, citrus & rostad mandel

Testa squash i bakverk till efterrätt

Mer läsning

Femina