Semmeltestet anordnades av Thatsup och gick av stapeln på Mornington Hotel tisdag den 26 februari. Totalt 30 olika semlor från Storstockholms caféer och bagerier provsmakades och betygsattes av juryn.

Så här gick testet till:

Semlorna testades blint (dvs utan att juryn visste vem som bakat vilken semla) och bedömningen skedde utifrån utseende och smak och poängsattes med en skala 1-5, där 5 var det högsta betyget. Varje smakdomare fick sätta poäng semlorna och resultatet sammanställdes sedan.

Juryn hade ett hårt jobb att testa alla semlor!

Juryn hade ett hårt jobb att testa alla semlor!

Bullar & Bröd blev vinnaren

Vinnaren av årets semla 2019 är Bullar & Bröd som överlägset fick det högsta betyget 4,27. Tvåa kom Ritorno, som även i fjol kom på en andra plats, denna gång med poängen 3,86. Tätt bakom kom  Viggbyholms stationscafé med betyget 3,52.

Omdömen om bästa semlan

Under testet kunde man bland annat höra följande citat om vinnaren Bullar & Bröds semla:

”Jättefin, saftig bulle, supergod, bra massa”, ”en klassisk fin semla, bra grädde!”, ”god grädde, mycket bitar i mandelmassan”, ”ser hembakt ut”, ”mycket god mandelmassa”, ”mums, snygg + god”.

Stockholms 10 bästa semlor:

1. Bullar & Bröd, 4,27

2. Ritorno, 3,86

3. Viggbyholms stationskafé, 3,52

4. Fabrique

5. Haga Tårtcompagni

6. Pesso Bageri

7. SOFO Bageri

8. Gunnarssons

9. Lillebrors bageri

10. Konditorn & Bagarn

Övriga semlor i testet:

Artipelag

Magnus Johanssons

Nockeby bageri

Brioche Stockholm

Bageri Passion

Valhallabageriet

Wienercaféet

Brunkebergs Bageri & Bistro, Birger Jarlsgatan

Thelins

K-Märkt

Skeppsbageriet

SALTÅKVARN

Lidingö bröd & patisserie

Art bakery NK

Grillska

Bröd & Salt

Vivels Bageri

Brunkebergs Bageri, Dalagatan

Gateau

7Eleven

Läs också:

6 goda sorters semlor till fettisdagen

Grand Hôtel lanserar lyxig champagnesemla

Semmelexperten om kopiorna: Det är inga semlor