Restaurangen Surfers har gjort succé med sin avspända tolkning av det smakrika sichuanköket. Först i Visby och under senare år även i Stockholm. I sommar gör de ett gästspel på Humlans grönskande uteservering i Humlegården i Stockholm.

Surfers serverar vällagad och smakrik mat i form av smårätter från det kryddstarka delarna i Kina. Självklart kan man skölja ner maten med en kall öl eller en färggrann cocktail.

Smakrika rätter från Surfers.

Smakrika rätter från Surfers.

Surfers grundare Mymlan Isenborg svarar på några korta frågor:

Hur känns det att flytta in i Humlan i sommar?

– Vi är så glada över att vi nu i sommar kommer ha möjligheten att flytta vår restaurang Surfers från Regeringsgatan 88 ett stenkast bort och landa i underbara humlan på Humlegårdsgatan 24!

Berätta lite om Surfers.

– Surfers är en kinesisk restaurang vars största fokus matmässigt är provinsen Sichuan i sydvästra Kina. Ett ordspråk säger att Kina är landet för mat men Sichuan är platsen för smak. Så mycket smak med andra ord!

Vad får man inte missa på menyn?

– Du som gäst hos oss bör inte missa de lyckobringande räkbollarna tillsammans med en chengdu schnaza som är en drink gjord på mango, mynta, ingefära och gin!

Hur ser den perfekta kvällen ut på Humlan & Surfers?

– Jag ser framför mig härliga långsittningar där folk kommer och går medans eftermiddagen blir kväll och sen befinner ni er i den fantastiska sommarnatten.

Surfers på Humlan kommer att ha öppet från och med 23 maj, måndag-torsdag 16:00-02:00 samt fredag- söndag 15:00-02:00.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Smakrika rätter från Surfers.

[socializer-facebooklikeshare]

Läs även:

Här hittar du Sveriges bästa restaurangupplevelser!