Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svamppasta med rödbeta

27 okt, 2014 
AvFemina
Annons
Svamppasta med rödbeta.
Svamppasta med rödbeta.

(4 personer)
400 g stora pastarör

4 rödbetor

200 g blandad svamp

1/2 dl olivolja

3 vitlöksklyftor

rivet skal av 1/2 citron

1 dl hackade blandade örter, t ex persilja, rosmarin och basilika

1 tsk chiliflakes

salt och peppar

parmesanost

Beredning: Koka pastan al-dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola lite kallt vatten över. Koka rödbetorna nästan färdiga i lättsaltat vatten. Skala och skär i mindre bitar.

Ansa och skölj svampen, skär stora i mindre bitar. Fräs svampen i oljan i en rymlig stekpanna, 2–3 min under omrörning. Blanda ner pastan, riven vitlök och rödbetor. Låt allt bli varmt under omrörning.

Blanda ner citronskal, örter och chili­flakes. Smaka av med salt och peppar. Servera rykande varm tillsammans med riven parmesan och gärna en bit bröd.

Först publicerad i Femina nummer 10 2014. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto DAVID BACK

Annons