Av Nicoline Olsen

(4 personer)
400 g valfri svamp, ansad
2 msk smör
1 msk olivolja
1 schalottenlök, finskuren
200 g avorioris
2 glas vitt vin
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong från tärning
1 dl grädde
1 näve grovhackad färsk basilika
salt och nymalen peppar
ca 150 g grovriven parmesanost

Beredning:

Hetta upp smör och olja i en vid kastrull. Lägg ner lök och hälften av svampen och fräs det gyllene under omrörning. Rör ner riset och låt det bli blankt. Sänk värmen och häll på vinet och låt det koka in under omrörning. Tillsätt 1 dl buljong och låt koka in under omrörning. Upprepa tills buljongen är slut. Allt som allt tar det ca 20 min. Vänd ner grädde, basilika, salt och peppar. Dra bort från värmen. Stek resten av svampen i lite olja i rykande het panna, max ett par min. Salta och peppra. Lägg upp risotton i en skål och toppa med den stekta svampen och grovriven parmesan.