Den svenska barscenen är starkare än någonsin. Tjoget blev till exempel nyligen framröstad till en av världens 50 bästa barer för andra året i rad och Josephine Sondlo blev tidigare i år utsedd till en av världens bästa bartenders.

Bartenders’ Choice Awards 2017

Den 17 december avgörs Bartenders’ Choice Awards i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Nytt för i år är att Danmark, Finland och Norge kommer finnas representerade i samtliga kategorier. Juryn kommer även att rösta fram vinnare i den nya kategorin ’Bästa krog’.

Juryn består av 129 yrkesaktiva bartendrar och dryckesexperter, men du som gäst kan vara med och rösta på din favoritbar i den allmänna kategorin ’Peoples choice’.

Här är samtliga svenska nomineringar. På bartenderschoiceawards.se kan du se övriga nordiska länder och rösta på din favoritbar.

1. COCKTAILBAR

Bar Hommage, Stockholm

Linje Tio, Stockholm

Open/Closed, Umeå

Stranger, Göteborg

Tweed, Stockholm

2. BARTENDER

Charlotte Halsius, Tak

Emil Åreng, Open/Closed

Hampus Thunholm, Bottles

Josephine Sondlo, Bar Hommage

Ludde Grenmo, Linje Tio

3. NYKOMLING

Care/Of, Malmö

Hobo, Stockholm

Tak, Stockholm

Arsenalen, Stockholm

Penny & Bill, Stockholm

4. COCKTAILLISTA

20hundra5

Bar Americain

Linje Tio

Penny & Bill

Tweed

5. ATMOSFÄR

20hundra5

Bar Hommage

Linje Tio

Stranger, Göteborg

Tweed

6. BRANSCHFÖRBÄTTRARE

Björn Kjellberg

Calle Magnusson

Peter Molander

Purfict

Renbjer & Magnusson

7. PRODUKT

Three Cents

Hernö Gin

Italicus

Meltzer Nordic Tonic

Plantation O.F.T.D.

8. INTERNATIONELLA BAR

Dandelyan, London

American Bar Savoy, London

Bar Termini, London

Dead Rabbit, New York

Attaboy, New York

9. KROG

Delikatessen Bistro

Lilla Ego

Rolfs Kök

Sture Hof

Linje Tio

10. BARFLUGAN

Bar Hommage, Stockholm

Linje Tio, Stockholm

Open/Closed, Umeå

Stranger, Göteborg

Tweed, Stockholm

Läs även: 9 stora drinktrender 2018

Cocktail från Penny & Bill.

Cocktail från Penny & Bill.

Läs även Favoritdrinken med julig touch – här är Gin &Tonic Glögg

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.