Shots istället för snaps på kräftskivan

Inför sommarens kräftsäsong är det som vanligt stort fokus på mat, sång, dryck och gemenskap. En kräftskiva bidrar ofta till en trevlig kväll där du kan sjunga med i diverse snapsvisor, skåla med vänner, äta god mat och bara ha det allmänt mysigt långt in på småtimmarna. Allt som oftast bjuds det även på alkohol under kvällen och oavsett vilken anledning du har (eller inte har) till att välja bort alkoholen på årets kräftskiva, så behöver du inte välja bort snapsen för det.

För självklart behöver du inte dricka alkohol för att vara med och sjunga på en snapsvisa! Det finns många goda alternativ till den brännande spriten bara man har lite fantasi. Nedan har vi samlat recept på alkoholfria snapsar som du enkelt kan göra själv och ta med till kräftskivan i sommar.

Alkoholfri snaps till sensommarens fester

Om du vill göra något festligare än att bara hälla vanlig läsk i snapsglaset på kräftskivan, eller till sensommarens andra tillställningar för den delen, finns det andra alternativ för just dig. Varför inte ta dig tiden att göra en hemlagad shot som du kan ta med dig. Den är definitivt både godare, nyttigare och lämnar dig inte med en obotlig baksmälla dagen efter.

Shots med morötter, rödbeta och ingefära:

Till det här receptet är det bra om du äger en juicecentrifug. Du presser helt enkelt ingredienserna eller stoppar ner dem i din centrifug och vips har du en supergod shot med naturliga ingredienser.

Nyttiga shots med morötter

Shots med morötter, rödbeta och ingefära.

Här hittar du hela receptet.

Citrusshot med ingefära och gurkmeja:

Den här shoten är en riktig antioxidantboost eftersom den innehåller både ingefära och gurkmeja. Du gör den enkelt genom att börja med att riva ingefäran och gurkmejan. Blanda sedan ihop de två ingredienserna med valfri juice.

Shots med ingefära

Citrusshot med ingefära och gurkmeja.

Här hittar du hela receptet.

Shot med smak av vattenmelon:

En spännande shot för dig som älskar vattenmelon helt enkelt! Du gör den enkelt genom att blanda ihop alla ingredienser i en matberedare för att sedan krydda med smaker från både surt, sött och salt.

Melonshot istället för snaps

Melonshot i stället för snaps.

Här hittar du hela receptet.

Nyttiga shots med rödbeta, ingefära och avokado:

Det här är en nyttig och god shot för dig som har lite tid över, ungefär en timme för att vara exakt. Men resultatet kan vara värt att vänta på! Ett härligt snapsalternativ som kommer imponera på ditt sällskap.

Rödbetsshot

Shot med rödbetor.

Här hittar du hela receptet.

Tips!

Skulle du inte hinna eller orka göra egna shots finns det att köpa färdiga i butik. Du kan även hälla din alkoholfria snaps i en glasflaska (oavsett om du har gjort den själv eller inte) och göra någon fin etikett till, en enkel sak som kan vara pricken över i:et.

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Så fixar du bästa tillbehören till kräftskivan

Shoppingtips! Detaljerna som höjer stämningen på årets kräftskiva

Hur många kräftor räknar man per person? 

Mest läst