Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Trion bjuder in kändisar till Vin-TV

02 dec, 2020 
AvHannah-Fina Rohrmüller
FotografLina Eidenberg Adamo
Prata lättsamt om vin utan gubbighet med gäster som Parisa Amiri och Elsa Billgren. Det ska Frida Lund, Elina Gregor och Amanda Nordlöw göra i Vin-TV.
Annons
Trio lanserar Vin-TV på YoutubeBrand logo
Trio lanserar Vin-TV på Youtube

Mat- och vinprofilen Frida Lund, PR-konsulten Elina Gregor, Gastro PR och filmproducenten Amanda Nordlöw lanserar Vin-TV. Det är ett program som utan pekpinnar och gubbighet ska prata om vin på ett lättare och roligare vis.

– Vi tre i teamet bakom Vin-TV har helt olika bakgrunder inom kommunikation där vi kompletterar varandra och tillsammans bidrar med manus, idéer, gästbokningar, strategier, samarbeten och research. Med detta sagt fyller vi ett stort hål när det kommer till kommunikation, inkludering och innovation i vinvärlden säger, Elina.

Inga pekpinnar i Vin-TV

Vin-TV vänder sig till människor som gillar att dricka gott vin. Vi får bland annat följa Frida Lund, småbarnsmamman från Bagarmossen med stort vinintresse.

Frida driver en av Sveriges mest populära matkonton på Instagram, @goda.grejer, bloggar hos Baaam.se, har podcasten Margarinet tillsammans med kocken Siri Barje och är även grundare av Facebookgruppen Vinhaggorna.

Annons

Vinhaggorna har 15 000 medlemmar på Facebook där de pratar om allt från tillfälliga släpp på Systembolaget, vinkupor och det bästa vinet till fredagspizzan eller tryffelpastan. Det är även denna grupp som är inspirationen för Vin-TV.

– Vi kommer att diskutera om vin måste vara pretto, orange viner, naturviner, typer av flaskor, lagringstider och terroir. Allt på ett mycket avslappnat och framförallt begripligt sätt, berättar Frida.

Gästas av Parisa Amiri

I säsong ett gästar bland annat Parisa Amiri, Alf Tumble och Petter, Klara Doktorow, Lilla Namo och Elsa Billgren. Och ambitionen är att hyvla ner trösklarna till vinvärlden.

– Syftet är att på ett lättsamt sätt skapa en mer inkluderande vinbransch. Vi vill att tittaren skall känna sig lika delar underhållen, törstig och full av lust inför att börja lära sig mer om vin, säger Elina Gregor.

Vin-TV lanseras onsdagen den 2 december och ett nytt avsnitt släpps en gång i veckan. Först ut är avsnittet ”Vin. Pretto?” som gästas av Parisa Amiri. I varje avsnitt finns även sommeliern Sarah Torstensson med som tillsammans med Frida besvarar och diskuterar vanligt förekommande frågor om vin.

Annons