Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Uniqlo öppnar uteservering lagom till sommaren

09 maj, 2019 
AvRose-Marie Söderlund
Uniqlo öppnar lagom till sommaren en uteservering på terrassen mot Kungsträdgården i Stockholm. Detta i samarbete med Matateljén och Swedese.
Annons

Den japanska klädkedjan Uniqlo fick stor uppmärksamhet när de öppnade sin första butik i Norden i augusti förra året. Butiken ligger på Hamngatan 27 i Stockholm och är 1580 kvadratmeter stor fördelat på fyra våningar.

Den 8 maj öppnar Uniqlo en uteservering på sin terrass mot Kungsträdgården tillsammans med Matateljén och Swedese.

Foodtruck från Matateljén

Matateljén kommer erbjuda enklare lunchrättar via en foodtruck.
Matateljén kommer erbjuda enklare lunchrättar via en foodtruck.

Stockholmsbaserade kvarterskrogen Matateljén kommer via en foodtruck att erbjuda enklare lunchrättar med fokus på matiga mackor, enklare sallader och tilltugg baserade på lokala ingredienser. Klädkedjan och krogen har samarbetat på olika sätt ända sedan öppningen förra året. Henrik Sauer, grundare och kock på Matateljén, var till exempel ett av ansiktena utåt för Uniqlos lokala lanseringskampanj ”Where To Next”.

Möbler från Swedese

Möblerna på uteserveringen kommer från Swedse.
Möblerna på uteserveringen kommer från Swedese.

Möbelföretaget Swedese står för allt möblemang på uteserveringen. Deras vision är att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. I anslutning till terrassen kommer besökare även ha möjlighet att beställa Swedeses möbler via en digital installation i Uniqlos butik.

Uniqlos sommarterrass kommer vara öppen mellan klockan 11-18 varje dag mellan den 8 maj och slutet av augusti. Menyn kan komma att variera baserat på tillgängligheten av olika råvaror.

Läs också:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons