Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Varm macka – delikata ostbröd

19 nov, 2014 
AvFemina
Annons
DELIKATA OSTBRÖD
DELIKATA OSTBRÖD

DELIKATA OSTBRÖD

(4 personer)
8 brödskivor, gärna fullkorn

150 g bladspenat

smör till stekning

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

1 kula mozzarella

4 skivor lufttorkad skinka, gärna serrano

4 msk syltad rödlök, recept här intill

2 ägg

3 dl mjölk

1 dl vetemjöl

2–3 dl ny- och finriven parmesanost
Till servering:

sallad

Beredning: Låt bladspenaten mjukna i en klick smör tillsammans med hackad vitlök i en stekpanna. Salta och peppra. Fördela spenaten på 4 av brödskivorna. Skiva mozzarella och lägg ovanpå. Fördela skinkan över och sedan den syltade löken. Lägg på de andra skivorna som lock.

Vispa upp ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda vetemjöl och parmesanost på en flat tallrik. Vänd först dubbelmackorna i äggblandningen och låt bröden suga åt sig lite av vätskan. Vänd dem därefter i ostblandningen och stek dem sedan gyllenbruna på medelvärme i en klick smör på båda sidor. Servera med en sallad.

Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons