Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Varm macka – klämmis

19 jun, 2014 
AvFemina
Annons
KLÄMMIS
KLÄMMIS

KLÄMMIS

Dags att plocka fram smörgåsgrillen.

(4 personer)
8 skivor surdegsbröd

smör till bröden

1 röd paprika

100 g taleggio, italiensk kittost

ca 20 blad färsk basilika

4 msk grovhackad persilja

4 skivor lufttorkad skinka

salt och peppar

Beredning: Bred smör på bröden. Rosta paprikan i 225° varm ugn tills skalet börjar svartna. Ta ut och låt vila i ca 10 min. Dra av skalet med hjälp av en liten kniv och skär paprikan i bitar. Fördela bitarna på 4 av bröden och lägg tunna skivor av osten, basilika, persilja och skinka ovanpå. Salta och peppra. Lägg på de andra 4 brödskivorna som lock och grilla i smörgåsgrill tills brödet har fin färg. Servera rykande varma.

Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons