Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Varm macka med oxfilé

19 okt, 2014 
AvFemina
Annons
LITEN OXFILÉ PÅ TOAST
LITEN OXFILÉ PÅ TOAST

LITEN OXFILÉ PÅ TOAST

Lyx i alla enkelhet.

(4 personer)
4 skivor gott vitt fullkornsbröd

olivolja

salt och peppar

4 msk dijonnaise, finns på burk

500 g oxfilé

1 msk smör till stekning

ca 50 g färsk babyspenat

2 msk kapris

1/2 syrligt fast äpple

1 dl färskriven pepparrot

4 äggulor

Beredning: Ringla lite olivolja på bröden, salta och peppra lätt. Rosta i torr panna och bred på dijonnaisen.

Salta och peppra oxfilén och stek den gyllenbrun i en klick smör i en stekpanna. Efterstek i 150° varm ugn tills innertemperaturen visar 56°. Låt vila i 10 min.

Fräs under tiden spenaten lite lätt i en klick smör, den ska bara precis mjukna. Fördela över bröden. Skiva ox­filén tunt. Fördela på bröden och lägg ­kapris, tärnat äpple och riven pepparrot ovanpå. Toppa med en rå äggula och servera genast.

Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons