Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Varm svampsallad

28 aug, 2012 
AvFemina
Varm svampsallad
Annons
Varm svampsallad

(4 personer)
200 g karljohanssvamp

200 g ostronskivling

2 vitlöksklyftor

1 rödlök

125 g haricots verts

1 röd chilifrukt

50 g färsk spenat

1/2 dl pinjenötter

1 paket bacon

smör till stekning

salt och peppar

Till servering:
lite bröd eller en bit grillat kött

Beredning: Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Skiva rödlöken tunt. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 4–6 min. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skölj spenaten. Rosta pinjenötterna och knaperstek baconet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek svampen i 3–4 min. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare några min under omrörning. Vänd ner rödlök, bönor, chili och spenat. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en serveringsskål och toppa med pinjenötter och bacon. Servera genast med en bit bröd eller en grillad köttbit.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto ARTO VUOHELAINEN

Annons