Chokladpudding är en favorit hos många och den här varianten går inte bara snabbt att göra, den är även nyttig och vegansk!

Chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk:

Antal portioner: 4 st
Tid: 5 minuter att förbereda, 1 timme i kylen

Du behöver:

4 dl fet kokosmjölk

60 gram mörk choklad, hackad (tänk på att välja en som är helt mjölkfri om du vill ha en vegansk pudding)

5 msk chiafrön

1 matsked kakaopulver

2 tsk vaniljextrakt

1 krm salt

Serveringstips: riven choklad och färska hallon

Gör så här:

1. Häll i kokosmjölk, kakaopulver och salt i en panna och värm på medelvärme.

2. Låt kokosmjölken sjuda medan du häller i hackad choklad. Rör om med en slev tills chokladen är helt smält.

3. Stäng av plattan och häll i chiafrön och vanilj medan du rör om. För att chiafrönen ska fördela sig jämnt är det viktigt att du fortsätter att röra om efter att du har hällt i dem.

4. Häll puddingen i små serveringsglas och låt stå i kylskåpet i minst en timme.

5. Servera med riven choklad och färska hallon.

Recept och bild: Stupid Easy Paleo

Testa även dessa läckra veganska recept:

Nyttig vegansk dessertparfait
8 veganska mellanmål
Enkel vegansk chokladmousse
Läckra och lyxiga jordnötsbollar