Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Vintageexperten Elsa Billgren designar för Alexandre Bonnet

23 maj, 2018 
AvRose-Marie Söderlund
Bloggaren och modeprofilen Elsa Billgren har designat limiterade presentförpackningar för champagnehuset Alexandre Bonnet. Inspirationen är hämtad från Elsas kärlek till vintage och Paris.
Annons

För femte året i rad samarbetar champagnehuset Alexandre Bonnet med en svensk modeprofil för att skapa en limiterad presentförpackning till deras champagne.

Tidigare år har House of Dagmar, Malinda Damgaard, Ida Sjöstedt och Bea Szenfeld stått för designen och i år har turen kommit till vintageexperten Elsa Billgren, som bloggar på vår systersajt ELLE.se.

Elsa Billgren är bloggare, poddare och entreprenör med ett stort intresse för vintage. Mönstret på förpackningen är avfotograferat från Elsas favoritklänning (till höger på bilden ovan) och bakgrunden kommer från en vintagekarta från Paris.

– Jag har alltid älskat gamla saker, vackra plagg och föremål med historia. Hittar jag en sidenklänning från 50-talet med handmålade rosor på, bygger min hjärna upp en hel historia. Hur den köptes i Paris, användes på en fantastisk vårdag, hånglade vid Seine och sen följde med i bagaget hem och vidare resten av livet. Just en sådan klänning har jag i min garderob, och den romantiska känslan den har invävd i tyget ville jag få fram i min design, säger Elsa Billgren.

De limiterade förpackningarna kommer att säljas på Systembolaget från och med juni 2018.

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (nr 7555), 300 kr.

Frisk champagne med en torr, brödig smak samt inslag av äpple, grapefrukt och apelsin. Passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter eller som apertif. Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut (nr 7471), 309 kr.

Torr, nyanserad och mycket frisk champagne med inslag av skogshallon, smultron, kex och blodapelsin. Passar perfekt som apertif men även till fisk, skaldjur och kyckling.

Båda champagnesorterna är 100 % veganska.

Elsa Billgren har designat förpackningar till Alexandre Bonnet.
Elsa Billgren har designat presentförpackningar till Alexandre Bonnet.

Läs även:

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons