VIT CHOKLADDESSERT

(8–10 personer)

200 g vit choklad

2 gelatinblad

4 dl grädde

3/4 dl mjölk

1 vaniljstång

TILL SERVERING:

1 liter jordgubbar

rivet skal av 2 limefrukter

1/2 dl rörsocker

blåbär

mynta

BEREDNING:

1. Dela chokladen i mindre bitar och lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

2. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med vaniljstången som snittats på längden. Lägg i chokladen som får smälta i gräddblandningen. Koka inte.

3. Plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i chokladsmeten. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen i ca 3 tim.

4. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda med rivet limeskal och rörsocker i en bunke.

5. Ta serveringsglasen ur kylen och fördela jordgubbar och blåbär på toppen. Garnera med mynta.

RECEPT JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM