VIT SPARRIS

MED VINÄGRETT

(4 personer)

12 vita sparrisar
VINÄGRETT:

4 ägg

3 msk kapris

2 msk grov senap

1 knippa bredbladig persilja

1 dl olivolja

salt och nymald svartpeppar
BEREDNING:

1. Skala sparrisen (uppifrån och ner) och bryt av den nedre träiga delen. Koka

upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg

i sparrisen och koka i 2–3 min, sparrisen ska vara lite mjuk men fortfarande ge ett visst tuggmotstånd. Ta upp med hålslev

och lägg i kallt vatten.

2. Koka äggen i 4–5 min. Skala dem sedan och blanda dem med kapris, senap, hackad persilja, olivolja, salt och peppar

i en skål. Mosa med en gaffel så att du får en ganska fast och grov vinägrett.

3. Lägg upp sparrisen på ett fat eller fördela den på tallrikar. Fördela vinägretten över.

 

RECEPT & FOTO All Over Press

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 06/2018. 

Läs även: Recept: Läcker sommartårta med mandelbotten