Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Whipped strawberry milk är den nya rosa trenddrycken

23 apr, 2020 
Av
Kim Kardashian och jordgubbar
En rosa fluffdryck med smak av jordgubb, ja tack! Allt du behöver för att hoppa på trenden whipped strawberry milk, vispad jordgubbsmjölk, är dessa tre ingredienser.
Annons

Minns du dalgona coffee, kall mjölk och kaffefluff? Trenden som startade i Korea och snabbt spreds i sociala medier fick oss att förstå att det finns ett nytt  sätt att svepa java på. Fluffet bestod av snabbkaffe, socker och hett vatten som vispades upp med elvisp. Det lades på toppen av ett glas mjölk med is, innan vi rörde om och drack. Som en islatte, fast med fluff.

Nu har internet tagit fasta på formatet fluffig dryck och presenterar såklart en rosa variant, nämligen vispad jordgubbsmjölk, eller whipped strawberry milk!

Så gör du vispad jordgubbsmjölk

Det låter inte så märkvärdigt, men det ser riktigt smaskigt ut om du frågar oss. Det som behövs är mjölk, vispgrädde och ett sötat mjölkpulver med smak av jordgubb, förslagsvis Nesquik Strawberry från Nestlé. 

Gör så här:

1. Vispa 1 tsk pulver med 4 tsk vispgrädde tills det blir ett rosa fluff.

2. Fyll ett glas med is och häll på mjölk. Spara plats för fluffet.

Annons

3. Toppa glaset med ett par rejäla skedar jordgubbsfluff.

4. Rör runt i glaset och drick drycken med sugrör.

Här köper du Nesquik Strawberry

Nesquik-pulvret kan vara lite klurigt att få tag på. Det har funnits hos CDON och Coopers Candy, men var i skrivande stund slut i lagret hos bägge. Däremot har British Corner Shop det i sin nätbutik och de levererar till Sverige, bingo!

nesquik strawberry

Skulle du komma över ett annat motsvarande pulver (tänk O’Boy med jordgubbssmak), så går det säkert lika bra. Du kan även variera receptet med lika delar matchapulver eller vanligt hederligt chokladmjölkspulver från just O’Boy. Du kan också testa något av Nesquiks andra pulver med banan- eller chokladsmak.

Källa: Seventeen

Foto: Instagram, Nestlé

LÄS MER:

Annons