Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg – enligt kabinpersonalen!

08 jul, 2021 
AvAnnika Norman
FotografPEXELS
kläder flygplats victoria beckham
Att klä sig rätt när du ska ut och flyga är en konst. Det ska vara bekvämt, inte för varmt men heller inte för avklätt då det alltid är kyligt på flygplan. Här avslöjar kabinpersonalen vad du inte ska ha på dig när du ska ut och resa och hur du gör dig redo för take off!
Annons
TV: Här är 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
TV: Här är 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Ska du ut och resa i sommar? Läs igenom vår lista på plagg som du inte ska ha på dig under flygresan. Källa: kabinpersonalen själva.

Paris Hilton i blå mjukisdräkt och ryggsäck på flygplatsen JFK i New York.
Paris Hilton är van vid flygresor och kör mjukisdräkt, ryggsäck och sneakers. Foto: TT

Tighta jeans

Du kanske är supersnygg i dina supertajta jeans men de kan bli riktigt osköna under flygresan. Satsa istället på byxor som tillåter en fungerande blodcirkulation. Under en lång flygresa kan alltför tajta kläder faktiskt vara en risk då de kan bidra till att orsaka blodproppar i benen. Under en flygresa kan våra kroppar svälla upp och dina perfekt sittande jeans kan plötsligt kännas som ett för tajt, andra skinn.

Annons

Kontaktlinser

Luften på ett flygplan är annorlunda jämför med den på marken och det beror på att luften i planet cirkulerar och på hög höjd kan det bidra till låg luftfuktighet. Den torra luften kan orsaka irritation i dina ögon och speciellt om du har kontaktlinser. Av den anledningen rekommenderas flygpassagerare att bära glasögon under flygningen.

Rihanna på flygplatsen JFK i New York. Klädd i sweatshirt, tränings tights, badtofflor och solglasögon. Hon bär på en grön bomarjacka.
Bekvämlighet före allt är Rihannas flygmotto. Foto: TT

Brandfarliga material

Även om akuta flygolyckor som innefattar eld är mycket sällsynta så skadar det inte att vara förberedd. Vissa material är brandfarliga liksom vissa detaljer, exempel är fransar och tunna tyger som bomull och linne. Tjockare material är överlag mer säkra om det skulle börja brinna.

Annons

Höga klackar

Flygplatser är stora och ibland kan du behöva gå långt för att komma till din gate. Ibland kanske du även har bråttom och tvingas springa för att hinna. Bekväma skor är med andra ord a och o. Under flygningen kan fötterna dessutom svälla vilket gör att skorna som passade perfekt när du lyfte kan vara minst två storlekar för små när du landar. Höga, spetsiga klackar är heller ingen hit om det skulle uppstå en nödsituation och man exempelvis måste utrymma planet på ett snabbt och smidigt sätt.

För få lager

Flygplan är ofta kalla för att förhindra att folk svimmar på hög höjd. Du kan också känna dig kallare än vanligt för att du sitter still så mycket. Se därför till att ha flera extra lager så du kan addera en tröja eller ett par byxor om du börjar frysa under resan.

Metallaccessoarer

Metall finns lite här och där, inte alltid på helt uppenbara ställen som i din bygelbehå, skosulan eller i ett tuggummipaket. Genom att minimera metall i din outfit och istället placera den här typen av saker i ditt bagare, kommer det gå snabbare att komma genom säkerhetskontrollen och du slipper förlora värdefull tid.

Annons

Christy Turlington i tunn rock, blå skjorta, svarta byxor och vita sneakers. På axeln har hon en orange shopper i skinn och åå armen bär hon en beige rock. Hon har även ett mönstrat munskydd.
Christy Turlington bär en avslappnad men ändå dressad reseoutfit. Foto: TT

Komplicerade outfits

En krånglig byxdress eller en klänning som du behöver hjälp att stänga i ryggen är inte de smartaste flygkläderna. En så enkel sak som att gå på toaletten kan bli en pers om du ska kämpa med att få av och på kläderna på de ofta väldigt små utrymmena. Komplicerade kläder är dessutom ofta ganska osköna att sitta stilla i och reser du långt är komfort såklart jätteviktigt!

Parfym och starkt doftande produkter

Även om du själv älskar hur din parfym doftar så är det inte säkert att personen som hamnar bredvid dig på stolsraden känner detsamma. Tänk dig själ att behöva sitta bredvid någon som “stinker” i flera timmar. I värsta fall kan personer på planet också vara allergiska mot starka dofter och av den anledningen rekommenderas det att man tar det lugnt med parfym och andra väldoftande (?) produkter inför flygresan.

Annons

Victoria Beckham på JFK flygplats i New York med en rutig stickad tröja, vit skjorta med stor krage, mönstrad pennkjol i beiga toner och höga, vinröda stövlar med klack.
Victoria Beckham väljer chic framför komfort när det är dags att boarda. Foto: TT

Kliande material

Vissa plagg kan börja stickas och klia rejält efter att man suttit stilla i dem under en längre tid. När du vli varmt kan du bli extra känslig mot material och har du sprungit till gaten för att hinna är det inte så skönt att sitta och eftersvettas i en tröja som kliar och sticks.

Stötande slogans och ord

Du vill inte börja resan med att irritera dina stolsgranne eller övriga medresenärer. Lämna gärna kläder med politiska åsikter eller andra slogans och texter som kan uppfattas stötande av andra hemma. Eller packa helt enkelt ner dem i garaget och vänta med dem tills du är framme på din destination.

Annons
Hailey Baldwin-Biber på JFK i sportig jacka i brunt samt beige seatpants och hoodie under. Hon har solglasögon beiga sneakers och drar på en rullväska.
Hailey Bieber väljer sweatpants och hoodie - perfekta resekläder. Foto: TT
TV: Här är kändisarna som är extremt lika varandraBrand logo
TV: Här är kändisarna som är extremt lika varandra
Annons
Annons